Een Craniosacraal behandeling is een enorme stimulans voor je zelfgenezend vermogen. De behandeling stimuleert je genezing op fysiek, emotioneel, mentaal en geestelijk vlak. De behandeling richt zich op je levensenergie, je primaire kosmische ademhaling. Daardoor kom je in diepe rust. Hoe dieper je rust, hoe sneller en dieper je geneest. Na een craniosacraal behandeling voel je dat je in diepe rust en ontspanning bent geweest.

Hersenvocht

In je hersenen en je ruggemerg loopt vocht, het hersenvocht. Dat wordt medisch het cerebrospinale vocht genoemd. Door allerlei factoren kan de stroom van dat vocht belemmerd worden. Dat resulteert in gezondheidsklachten. Elke klacht in het lichaam heeft te maken heeft met het niet doorstromen van dat vocht op bepaalde plaatsen in je rug of hersenen. Dus een whiplash, hoofdpijn, scheef bekken, ischias, tinitus, slecht gezichtsvermogen enz, zijn allemaal aanwijzingen dat het hersenvocht niet goed doorstroomt.

Het craniosacraal vocht

Een craniosacraal behandeling zorgt ervoor dat dat hersenvocht weer gaat stromen zoals het hoort. Dat maakt dat genezing in gang wordt gezet op alle vlakken.

Craniosacraal behandeling praktisch

Een behandeling kun je ontvangen met kleding aan. Het gaat om zachte aanrakingen die je diep ontspannen. Je zou kunnen zeggen dat het een zeer rustige vorm van massage is. Maar eigenlijk is craniosacraal geen massage. Het ligt dichter bij energiewerk. Je ligt meestal op je rug op de tafel terwijl de handen van de therapeut op op verschillende plaatsen op je lichaam gelegd worden.

De caniosacraal en massage behandelruimte

Alle craniosacraal aanrakingen gebeuren vanuit een diepe stilte, een meditatieve stilte en een diep respect voor wie jij bent. Dat is zeker na een paar behandelingen heel goed te voelen. Dat is omdat je lichaam zich steeds beter leert overgeven aan de ontspanning. Het is heel goed mogelijk dat het je zo ontspant dat je op tafel in een droomachtige slaap valt. Alle spanning valt weg en je kunt op een dieper nivo bij jezelf komen. Op dat nivo kan het zelfgenezend vermogen van het lichaam haar gang gaan. Je denken is dan even niet aanwezig en die energie wordt gebruikt om het lichaam te genezen.

Meer over Craniosacraal en de opleiding kun je vinden op Peirsman Cranio Sacraal Academie
Als je in Noordholland woont dan is Heidi Siegers dichterbij voor je, die vind je op Cranio Purmerend